Οι αρμόδιοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι στ' αδέσποτα

Οι αρμόδιοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι στ' αδέσποτα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010, 11:32
«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά τηλεφωνήματα για ένα σκυλί, που δάγκωσε μία κυρία, στους Τσάκους της Αριδαίας στην Πέλλα. Με τη βοήθεια μιας φιλόζωης φίλης μας πήγαμε και πήραμε το σκυλάκι. Είναι ένα κακομοίρικο κυνηγόσκυλο, ήσυχο και πολύ φοβισμένο.


Σίγουρα έχει κακοποιηθεί γι’ αυτό και αντέδρασε, όπως αντέδρασε. Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε έχει να κάνει με το τηλεφώνημα που δεχτήκαμε από το αγροτικό κτηνιατρείο, του οποίου οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι σε περιπτώσεις αδέσποτων ζώων, που δαγκώνουν, να τα έχουν υπό την επιτήρησή τους, για το ενδεχόμενο της λύσσας.
Επειδή δεν έχουν ούτε την κατάλληλη υποδομή, ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε μπορούν να ασχοληθούν με τέτοια πράγματα (αν και είναι κτηνίατροι) απευθύνονται σ' εμάς. Σ' εμάς τους εθελοντές, που φροντίζουμε τ’ αδέσποτα του Δήμου Αριδαίας, και που έχουμε στη διάθεση μας πέντε κλουβάκια, και κάνουμε όλη τη δουλειά, την οποία θα έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Όταν όμως εμείς τους είχαμε ζητήσει έναν μικρό χώρο στις εγκαταστάσεις του αγροτικού κτηνιατρείου για να στειρώνουμε τα αδέσποτα ζώα, ξέρετε τι μας απάντησαν; "Μα πώς είναι δυνατόν να έρχονται εδώ άρρωστα ζώα; Εδώ δουλεύουν άνθρωποι". Και ερωτώ εγώ: Από πότε ένα ζώο που στειρώνεται, θεωρείται άρρωστο;
Και εμείς τόσα χρόνια που έχουμε να κάνουμε με ζώα, άρρωστα, τραυματισμένα, δηλητηριασμένα, πώς και δεν πάθαμε ποτέ τίποτα; Είναι σαν να λέει ένας γιατρός να μην μπαίνουν ασθενείς στα νοσοκομεία γιατί εκεί δουλεύουν άνθρωποι! Μήπως ξεχνάνε λοιπόν αυτοί οι κύριοι τι έχουν σπουδάσει; Γνωρίζουν ότι τα αδέσποτα ζώα είναι αρμοδιότητά τους; Πότε επιτέλους θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;».
Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα»

No comments: