Δήμος Μαραθώνα: Απάντηση προς το adespoto.gr για τις δηλητηριάσεις αδέσποτων

Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011

Δήμος Μαραθώνα: Απάντηση προς το adespoto.gr για τις δηλητηριάσεις αδέσποτωνΔημοσιεύουμε την απάντηση του Δήμου Μαραθώνα για τις πρόσφατες δηλητηριάσεις αδέσποτων στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε, ότι τα σχόλια περί συσχετισμού Special Olympics - δηλητηριάσεων και περί υπογραφής σύμβασης για τα αδέσποτα με συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο αναδημοσιεύτηκαν από τις πηγές που παραθέτουμε στο σχετικό (πρώτο) άρθρο και αποτελούν ανησυχίες φιλόζωων πολιτών και όχι δικές μας επινοήσεις.

Το δε ερωτηματικό στον τίτλο σε περίπτωση που δεν είναι κατανοητό αφήνει ακριβώς τα περιθώρια αμφιβολίας που πρέπει να έχουμε. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν, άσχετα με τον λόγο για τον οποίο δηλητηριάζουν ζώα.


''Σε απάντηση δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα www.adespoto.gr που περιέχει σαφή υπονοούμενα σε βάρος του Δήμου Μαραθώνος, με τίτλο «Μαραθώνας: Δηλητηριάζουν τα αδέσποτα εν όψει των Special Olympics;» επιθυμούμε να καταθέσουμε τις παρακάτω πληροφορίες.

Ο Δήμος μας ευρισκόμενος σε άριστη συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία της περιοχής μας, εμπράκτως έχει αποδείξει την ευαισθησία του και τη φροντίδα του στα αδέσποτα ζώα. Βέβαια, όλως ιδιαιτέρως, μας ενδιαφέρει κάθε συγκεκριμένη καταγγελία σχετικά με το θέμα. Διάφορα όμως γενικά και αόριστα λόγια, που πολλές φορές πλησιάζουν τα όρια της κοινής συκοφαντίας, μας αφήνουν απολύτως αδιάφορους διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τις σκοπιμότητες που επιδιώκουν.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Προσφοράς Υπηρεσιών στα Αδέσποτα Ζώα, που εφαρμόζουμε κάθε χρόνο, ο Δήμος μας πρόκειται και φέτος να δαπανήσει το όχι ευκαταφρόνητο για την εποχή ποσό των 30.000 €. Οι προσφερόμενες από το Δήμο μας υπηρεσίες προς στα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όριά μας, περιλαμβάνουν κτηνιατρικούς ελέγχους, εμβολιασμούς, στειρώσεις, την παρακολούθηση, τη σήμανση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους. Επίσης περιλαμβάνουν την απαραίτητη μεταφορά τους προς το Νοσοκομείο ζώων, την παραμονή τους εκεί για αποθεραπεία και την επαναφορά τους στον τόπο από τον οποίο παραλήφθηκαν. Πολύ συχνά μάλιστα επιβάλλεται και η παροχή αντιλυσσικού εμβολίου, η αποπαρασίτωση, η εξέταση για καλαζάρ καθώς και άλλες ειδικές ιατρικές πράξεις.

Όσο για τις «Περίεργες φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και αφορούν τη σύμβαση που φέρεται να έχει υπογράψει ο Δήμος με Ιατρικό Κέντρο για τα Αδέσποτα», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι προφανές ότι είναι αυθαίρετες διότι ουδεμία σύμβαση για την προστασία των αδέσποτων ζώων έχει υπογραφεί μέσα στο 2011 μιας και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 διενεργείται εκ νέου σχετικός πρόχειρος δημόσιος διαγωνισμός αφού με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ο διαγωνισμός της 26ης Μαΐου 2011 απέβη άκαρπος.''

Το μόνο που ευχόμαστε ως adespoto.gr είναι να μην επαναληφθούν οι μαζικές δηλητηριάσεις όπως στους Ολυμπιακούς του 2004, όποιος και αν είναι ο δράστης.Δεν είδαμε στην απάντηση του Δήμου την πρόθεση του να καταθέσει μήνυση για την δηλητηρίαση ζώων όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε ποιές δράσεις θα αναλάβει για την εύρεση και τιμωρία των ενόχων.

Καλή συνέχεια στο Δήμο του έργου με τα αδέσποτα που δεν το γνωρίζαμε, αφού τουλάχιστον στο site του Δήμου δεν βρήκαμε κάποια ενότητα για πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Καλό θα είναι οι πολιτικοί του τόπου να σταματήσουν τα κλισέ, όπου θεωρούν ότι βλέπουν σε κάθε διαμαρτυρία....πολιτικές σκοπιμότητες και να καταλάβουν ότι οι φιλόζωοι ενδιαφερόμαστε ενεργά για τα δικαιώματα των ζώων και για τίποτα παραπάνω!!!!

Adespoto.gr
Πηγή

No comments: